Gratinírozott rukkolás spárga falatok
Gratinírozott rukkolás spárga falatok
  • timer45 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • cukor - 1 csipetnyi
  • só - 1 csipetnyi
  • rukkola - 50 gramm
  • mozzarella sajt - 1 darab
  • fehér spárga - 12 darab
  • Rama Vajas Íz - 125 gramm
  • olasz sonka - 4 szelet
  • Knorr Hollandi mártás - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Meghámozzuk a spárgát, levágjuk a fás végeit. A spárgát forró sós vízben 1 csipet cukorral kb. 5 percig főzzük. Lecsöpögtetjük.
  2. A rukkolát megpucoljuk és megmossuk. A spárgát hármasával körbetekerjük rukkolával és sonkával. Kevés rukkolát félreteszünk. Majd a spárga kötegeket 3 db-ba szétvágjuk. A mozzarellát szeletekre vágjuk.
  3. A KNORR Hollandi mártás tasak tartalmát keverjük simára 125 ml vízzel, majd állandóan kevergetve melegítsük föl. Olvasszunk fel benne 125 g Rama Vajas Ízt, majd öntsük egy margarinnal kikent lapos hőálló edénybe. A spárgát belerakjuk, a mozzarelladarabokat ráhelyezzük. Előmelegített sütőben 225 °C-on (légkeverésesben: 200 °C-on) kb 10 percig pirítjuk. A maradék rukkolával tálaljuk.