Gratinírozott póréhagyma
Gratinírozott póréhagyma
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • kakukkfű - 1 evőkanál
  • bors - 1 csipetnyi
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • liszt - 1 evőkanál
  • Knorr Zöldségleveskocka - 2 darab
  • póréhagyma - 2 darab
  • reszelt sajt - 100 gramm
  • száraz fehérbor - 180 milliliter

Elkészítés:

  1. Tegyünk fel 1 liter vizet főni 2 darab leveskockával. Adjuk hozzá a fehérbort.
  2. A pórét hosszában vágjuk ketté, majd szeleteljük fel néhány centi hosszú darabokra. Főzzük fedő alatt 10 percig a boros zöldséglevesben.
  3. Ezután a póréhagymát tegyük át egy margarinnal kikent hőálló tálba. A levest tegyük félre.
  4. A margarinból és lisztből készítsünk rántást. Fokozatosan adjunk hozzá egy pohár levest. Folyamatosan keverjük, majd forraljuk fel. Ízesítsük a felvágott petrezselyemzölddel, kakukkfűvel és borssal.
  5. A szószt öntsük a póréra. Szórjuk meg reszelt sajttal. Süssük sütőben 180 fokon 15 percig.Önmagában is kitűnő, de tálalhatjuk sült csirkemellhez is.