Rama Vajas Íz | 2 evőkanál |
---|---|
kakukkfű | 1 evőkanál |
bors | 1 csipetnyi |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
liszt | 1 evőkanál |
Knorr Zöldségleveskocka | 2 darab |
póréhagyma | 2 darab |
reszelt sajt | 100 gramm |
száraz fehérbor | 180 milliliter |
Gratinírozott póréhagyma a Főételek kategóriában
Tegyünk fel 1 liter vizet főni 2 darab leveskockával. Adjuk hozzá a fehérbort.
A pórét hosszában vágjuk ketté, majd szeleteljük fel néhány centi hosszú darabokra. Főzzük fedő alatt 10 percig a boros zöldséglevesben.
Ezután a póréhagymát tegyük át egy margarinnal kikent hőálló tálba. A levest tegyük félre.
A margarinból és lisztből készítsünk rántást. Fokozatosan adjunk hozzá egy pohár levest. Folyamatosan keverjük, majd forraljuk fel. Ízesítsük a felvágott petrezselyemzölddel, kakukkfűvel és borssal.
A szószt öntsük a póréra. Szórjuk meg reszelt sajttal. Süssük sütőben 180 fokon 15 percig.
Önmagában is kitűnő, de tálalhatjuk sült csirkemellhez is.