Gratinírozás (Csőben sütés)
Gratinírozás (Csőben sütés)
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person8 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 12 dekagramm
  • tojás - 1 darab
  • őrölt szerecsendió - 2 gramm
  • tej - 4 dl
  • liszt - 40 dekagramm
  • só - 1 dekagramm

Elkészítés:

  1. A tejet felrakjuk melegedni. Közben a margarint felolvasztjuk, belehelyezzük a lisztet és addig hevítjük, míg habozni nem kezd.
  2. A forró tejjel felöntjük, majd szépen csomómentesre keverjük,és beletesszük a kávéskanálnyi sót és a késhegynyi szerecsendiót. Ezekkel is felforraljuk.
  3. Kicsit várunk, hogy hüljön a mártásunk, majd belekeverjük a tojássárgáját (ha nagyon forró, akkor gyorsan összeugrik a sárgája és csúnya, darabos lesz).
  4. Az előkészített ételt, leöntjük a mártással, reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Leggyakrabban, sós vízben főtt zöldségeket (pl.: karfiol, kelbimbó, brokkoli) vagy sült húsoknál alkalmazzuk.
  6. Sütőben, grillsütőben készre sütjük.