Gratinírozás (Csőben sütés) a Főételek kategóriában
A tejet felrakjuk melegedni. Közben a margarint felolvasztjuk, belehelyezzük a lisztet és addig hevítjük, míg habozni nem kezd.
A forró tejjel felöntjük, majd szépen csomómentesre keverjük,és beletesszük a kávéskanálnyi sót és a késhegynyi szerecsendiót. Ezekkel is felforraljuk.
Kicsit várunk, hogy hüljön a mártásunk, majd belekeverjük a tojássárgáját (ha nagyon forró, akkor gyorsan összeugrik a sárgája és csúnya, darabos lesz).
Az előkészített ételt, leöntjük a mártással, reszelt sajttal megszórjuk.
Leggyakrabban, sós vízben főtt zöldségeket (pl.: karfiol, kelbimbó, brokkoli) vagy sült húsoknál alkalmazzuk.
Sütőben, grillsütőben készre sütjük.