Feltöltve:

Gratin Dauphinoise

timer 70
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

burgonya1 kilogramm
tej400 milliliter
fokhagyma gerezd2 darab
gruyere sajt150 gramm
tejszín200 milliliter
babérlevél1 darab
pár csipet őrölt szerecsendió darab
Delikát ételízesítő2 teáskanál
margarin darab
friss kakukkfű levél1 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Szeleteljük fel vékonyra a meghámozott krumplit. (Használjunk egy mandolint, mert tényleg nagyon vékonyra kell szeljük.) Aprítsuk a fokhagymát vékonyra. Kenjünk ki margarinnal egy sütőtálat. Reszeljük le a sajtot.

2. lépés

Rakjuk egymásra a burgonyaszeleteket úgy, hogy kissé lelógjanak egymásról. Minden egyes réteget szórjunk meg frissen őrölt borssal, delikáttal és reszelt sajttal. A felső réteget is szórjuk meg sajttal.

3. lépés

Forrósítsuk föl a tejet a tejszínnel együtt. Tegyük bele a babérlevelet,a kakukkfüvet, a szerecsendiót és a fokhagymát. Forráspont alatt főzzük pár percig. Majd öntsük a krumplira. Süssük 1-1,5 órán keresztül.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem