Feltöltve:

Gőzgombóc mákkal, dióval

timer 120
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
olvasztott Rama5 dekagramm
tojás2 darab
tejföl2 dl
élesztő3 dekagramm
tej2 dl
cukor1 kis
1 kevés

Tetejére

olvasztott Rama15 dekagramm
porcukor20 dekagramm
mák20 dekagramm
dió20 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót. Fánkszerű, lágy tésztává dagasztom. Letakarva háromszorosára kelesztem, majd lisztezett deszkán bögrével kiszaggatom.

2. lépés

Közben a legnagyobb lábasban úgy forralok vizet, hogy annak szájára szorosan rákötök egy konyharuhát zsineggel. Ide a konyharuhára rakom a gombócokat, melyeket aztán lefedek egy ugyanolyan átmérőjű lábassal.

3. lépés

Így a forró gőzben készül el a tészta kb.: negyed óra alatt. Ha elkészült olvasztott Ramát öntök rá és bőven megszóróm cukrozott mákkal, vagy dióval.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem