liszt | 50 dekagramm |
olvasztott Rama | 5 dekagramm |
tojás | 2 darab |
tejföl | 2 dl |
élesztő | 3 dekagramm |
tej | 2 dl |
cukor | 1 kis |
só | 1 kevés |
olvasztott Rama | 15 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
mák | 20 dekagramm |
dió | 20 dekagramm |
A lisztet tálba szitálom, hozzáadom a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót. Fánkszerű, lágy tésztává dagasztom. Letakarva háromszorosára kelesztem, majd lisztezett deszkán bögrével kiszaggatom.
Közben a legnagyobb lábasban úgy forralok vizet, hogy annak szájára szorosan rákötök egy konyharuhát zsineggel. Ide a konyharuhára rakom a gombócokat, melyeket aztán lefedek egy ugyanolyan átmérőjű lábassal.
Így a forró gőzben készül el a tészta kb.: negyed óra alatt. Ha elkészült olvasztott Ramát öntök rá és bőven megszóróm cukrozott mákkal, vagy dióval.
Hozzászólások