Feltöltve:

Gőz-fánk

timer 70
mood Nehéz
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt50 dekagramm
tej2 dl
porcukor15 gramm
élesztő5 gramm
tojássárgája2 darab
1 csipetnyi
olvasztott Rama10 gramm
sütésálló lekvár1 pohár
dió vagy mák15 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az élesztőt a meleg, de nem forró cukros tejben felfuttatom. A hozzávalókat előre kikészítem, hogy minden szoba-hőmérsékletű legyen és géppel kidolgoztatom. 30 percig kelesztem a tésztát, majd kicsit lisztes deszkán kb 1-1,5 cm vastagra kinyújtom. Lekvárkupacokat rakok a tésztára, majd ráhajtom és fánkszúróval kiszaggatom. Egy fazekat 1/3-ig vízzel megtöltök, felforralom és a szájára egy tüllt, (pl.: babapelenka) rögzítek, de nem túl feszesen. Lehetőleg olyan fazekat válasszunk, amekkora tálat rá tudunk borítani a tetejére, ugyanis a nyers fánkocskákat a forró gőzbe helyezve, tállal letakarva duzzadnak meg. Így kb 6-9 percig gőzölögnek mérettől függően és a tészta is, meg a benne rejlő lekvár is jól átfő. Ha elkészültek, először olvasztott Ramába, majd porcukros mákba, vagy dióba forgatom. Óvatosan kell hozzáfogni, mert a lekvár a belsejében lassan hűl ki. Remek és nagyon laktató desszert. Leginkább frissen készítve a legélvezetesebb. Igaz kicsit időigényes, de megéri a fáradtságot, mert minden esetben osztatlan a siker. Jó étvágyat.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem