Görögsaláta
Görögsaláta
  • timer20 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 3 darab
  • paprika - 2 darab
  • feta sajt - 15 dekagramm
  • lilahagyma - 1 darab
  • Knorr Zöldfűszeres Salátaöntet por - 1 csomag
  • extra szűz olíva olaj - 3 evőkanál
  • kígyóuborka - 1 darab
  • kimagozott olajbogyó - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. Mossuk meg alaposan a zöldségeket és vágjuk őket egyforma kockákra: Az uborkának a két végét dobjuk ki, mert keserűek lehetnek; a paradicsomnak a csumáját vágjuk ki; a paprikának pedig az erejét és a magházát hagyjuk ki. A felkockázott zöldségeket öntsük össze egy nagy salátástálba.
  2. A feta sajtról öntsük le a levét, és szintén kockázzuk fel, majd kerüljön ez is bele a salátába. Óvatosan kockázzuk, mert hajlamos nagyon összetörni - ha összetapadtak a kockák, villával szedjük szét.
  3. A lilahagymát vágjuk egészen apróra, és jól keverjük el a salátában.
  4. Az olajbogyókat – ha óriási méretűek, akkor félbe vágva – szórjuk a tetejére.
  5. Végül készítsük el a salátaöntetet: a salátaöntet tasak tartalmát egy kisebb tálban keverjük össze az olajjal és 3 ek. vízzel, majd lazán keverjük a salátához.