Feltöltve:

Görög spenótos kosárkák

timer 40
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A töltelékhez

spenót50 dekagramm
Rama Vajas Íz10 dekagramm
tejszín3 dl
tojássárgája6 darab
fetasajt25 dekagramm
fenyőmag5 dekagramm

A tésztához

liszt30 dekagramm
Rama Vajas Íz20 dekagramm
2 csipetnyi
őrölt szerecsendió1 teáskanál
hideg víz1 kevés

Görög spenótos kosárkák a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet elmorzsoljuk a hideg Ramával, hozzáadjuk a sót, az őrölt szerecsendiót és annyi hideg vizet, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk a tésztát egy lisztezett deszkán 2-3 mm vékonyra, majd 12 cm-es köröket vágunk ki belőle.

2. lépés

Ezeket 9 cm átmérőjű kosárka formákba simítjuk. Az aljukat jól megböködjük villával. Előmelegített sütőben 200 fokon 10 percig sütjük.

3. lépés

Közben a spenótot egy percre forrásban levő vízbe dobjuk, kivesszük, kinyomkodjuk és apróra vágjuk. A hat tojássárgát kikeverjük a tejszínnel, hozzáadjuk a spenótot és sóval, borssal fűszerezzük. A sajtot felkockázzuk, beleszórjuk az elősütött kosárkákba, majd ráöntjük a spenótos keveréket.

4. lépés

10 percre újra a meleg sütőbe tesszük, ha kész, megszórjuk a fenyőmaggal és még 5 percig sütjük. Akkor jó, ha a tészta megsült és a fenyőmag is enyhén megpirult.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem