Feltöltve:

Görög kalács (cureki)

timer 110
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

fahéj5 rúd
élesztő7.5 dekagramm
1 csipetnyi
liszt75 dekagramm
Ráma15 dekagramm
tojás4 darab
porcukor20 dekagramm
tej1.5 dl
tojássárgája1 darab
díszítőcukor1 darab

Elkészítés

1. lépés

A fahéjat felrakjuk annyi vízben forralni, amennyi épp ellepi, majd lefedve 10 percig állni hagyjuk. Az élesztőt kevés, langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a fahéjas vizet, a megkelt élesztőt és a felolvasztott Ramát. A tojásokat a cukorral habosra keverjük és a tésztához adjuk, majd fényesre dagasztjuk. Letakarjuk, és langyos helyen 1 órát kelesztjük. Újból átgyúrjuk, rúddá formázzuk és kerek kalácsot formázunk belőle. Megkenjük a sárgával és megszórjuk a cukorral. Ramával kikent tepsibe tesszük és 180 fokon 45-50 percig sütjük. Kimondottan húsvéti, görög kalács.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem