Görög zöldséges csirkecombfilé joghurtos öntettel
Görög zöldséges csirkecombfilé joghurtos öntettel
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • joghurt - 1 darab
  • napraforgó olaj - 4 evőkanál
  • lilahagyma - 1 darab
  • káposzta - 1 darab
  • nagy sárgarépa - 1 darab
  • kis cukkini - 1 darab
  • pita - 4 darab
  • Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel - 1 csomag
  • csirke felsőcomb filé - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. Egy nagyobb edényben keverjük el a KNORR Gyros alapot (a tasak szélesebb része) 4 ek. olajban, adjuk hozzá a filézett csirkecombokat amiket vékony csíkokra vágtunk húst. Keverjük jól át és hagyjuk állni 1-2 percig.
  2. Egy másik keverőtálban keverjük simára a joghurtot a fokhagymás dresszing alappal (a tasak vékonyabb része), majd fóliával letakarva hagyjuk állni a hűtőben 5-8 percig.
  3. A befűszerezett húst pirítsuk forró serpenyőben, további olaj hozzáadása nélkül erős lángon, kevergetve 8-10 percig.
  4. Tegyük hozzá a megtisztított, metéltre vágott zöldségeket és még egy percig pirítsuk.
  5. A zöldséges húst pitába vagy tortilla lapba töltjük.Kínáljuk friss zöldségekkel vagy sült burgonyával, a fokhagymás öntettel meglocsolva.