Görög tarjás papucsok a Főételek kategóriában
A tasak kisebbik felében található fűszerkeveréket keverjük el a joghurttal és tegyük hűtőbe felhasználásig.
Vágjuk a tarját kicsi darabokra, és szórjuk meg a tasak nagyobbik felében található fűszerkeverékkel. Egy kevés olaj hozzáadásával dolgozzuk össze a hússal és hagyjuk állni egy pár percet.
Ezalatt a cukkinit és a paprikát vágjuk kicsi kockákra. Forrósítsunk föl egy serpenyőt és pirítsuk meg benne a húst a zöldségekkel együtt. Ha kész, húzzuk félre hűlni.
A friss leveles tésztát hajtsuk ki és vágjunk belőle kb. 8x8 cm-es négyzeteket (ha fagyasztott tésztát használunk, akkor azt kiolvadás után nyújtsuk ki pár mm vastagságúra). Tegyük a zöldséges-húsos ragut a négyzetek közepébe és hajtsunk belőlük papucsokat. A tojást verjük fel és kenjük be vele a papucsokat, hogy ne váljanak szét és szép fényük legyen.
190-200 fokos sütőben süssük őket készre kb. 15 perc alatt. Kínáljuk melléjük mártogatósnak a fűszeres joghurtot. Fogyaszthatjuk őket akár szobahőmérsékleten, akár melegen is.