Görög sertéskaraj grillezett padlizsánnal, paradicsommal és fetával
Görög sertéskaraj grillezett padlizsánnal, paradicsommal és fetával
  • timer55 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 2 darab
  • olaj - 3 evőkanál
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • joghurt - 1 darab
  • feta sajt - 80 gramm
  • padlizsán - 2 darab
  • Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel - 1 csomag
  • Regnum sertéskaraj - 600 gramm

Elkészítés:

  1. Vágjuk a padlizsánokat kb. 1,5 cm vastag szeletekre keresztben. Jól sózzuk be őket, majd tegyük félre legalább fél órára.
  2. A karajszeleteket pácoljuk be a Knorr Gyros alap nagyobbik felében található fűszerkeverékbe és 3 evőkanál olajba. A tasak kisebbik felében található fűszerkeveréket pedig keverjük el egy kis pohár joghurttal. Tegyük őket a hűtőbe felhasználásig.
  3. Eközben a padlizsán szeletekből csavarjuk ki a kesernyés, csípős levet. Egy serpenyőben, vagy grillserpenyőben egy kis olíva olajon grillezzük meg őket.
  4. Vágjuk a paradicsomokat hasonló vastagságú szeletekre, mint a padlizsánokat. Egy tepsibe, vagy hőálló tálba rakjunk a padlizsán- és paradicsom karikákból 4 db tornyot, tegyünk feta sajtot a szeletek közé és a tetejükre. Tegyük be 180 fokra előmelegített sütőbe őket kb. 8-10 percig, míg a feta rájuk pirul és megolvad egy kicsit.
  5. Közben egy serpenyőben süssük meg a karajszeleteket a saját pácolajukban. Ha kész, tálaljuk a padlizsán tornyokkal, rizzsel és a joghurtos öntettel.