Görög rakott burgonya
Görög rakott burgonya
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 3 dl
  • oregánó - 1 teáskanál
  • burgonya - 50 dekagramm
  • feta sajt - 15 dekagramm
  • Főzőtejszín - 2 dl
  • darált hús - 40 dekagramm
  • Knorr Tejszínes fokhagymás csirke alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A darált húst kevés olajon pirítsuk meg. és szórjuk meg oregánóval.
  2. Ezalatt hámozzuk meg a burgonyát, hosszában vágjuk ketté, majd vágjuk vékony szeletekre.
  3. A húshoz öntsük hozzá a tejszínt, a vizet, a tasak tartalmát és jól keverjük el.
  4. Adjuk hozzá a szeletelt burgonyát, kevergetve forraljuk fel és a forrástól számított 1-2 percig főzzük.
  5. Öntsük egy hőálló tálba, morzsoljuk rá a feta sajtot, majd előmelegített sütőben 175°C-on süssük készre kb. 40 perc alatt.