Görög paprikás sült rizs
Görög paprikás sült rizs
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 1 dl
  • olaj - 2 evőkanál
  • piros kaliforniai paprika - 1 darab
  • feta sajt - 5 dekagramm
  • Főzőtejszín - 1 dl
  • zöld kaliforniai paprika - 1 darab
  • koktél paradicsom - 6 darab
  • trappista sajt - 10 dekagramm
  • Knorr Sajtszósz Rafinéria - 1 csomag
  • fekete magozott olajbogyó - 2 evőkanál
  • konyhakész rizs - 25 dekagramm
  • Knorr Gyros Fűszerkeverék - 1 teáskanál

Elkészítés:

  1. A rizst enyhén sós vízben főzzük meg.
  2. Közben a paprikákat vágjuk kis kockákra, forró olajon röviden (2-3 perc) pirítsuk át, fűszerezzük a Knorr Gyros Fűszerkeverékkel és adjuk hozzá a Rafinériát. Jól keverjük át, majd öntsük fel a víz és tejszín keverékével, forraljuk 1 percig. Morzsoljuk bele a feta sajtot.
  3. Keverjük hozzá a kockára vágott olajbogyót és a felezett paradicsomokat, és a rizst is.
  4. Öntsük egy hőálló tálba, reszeljük rá a sajtot, majd előmelegített sütőben 200°C-on süssük készre kb. 10 perc alatt.