Feltöltve:

Görög nyárson sült sertésszűz tzatzikivel

timer 35
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

olaj4 evőkanál
joghurt1 darab
piros kaliforniai paprika1 darab
lilahagyma2 darab
kígyóuborka1 darab
Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel1 csomag
sertésszűz1 darab

Görög nyárson sült sertésszűz tzatzikivel a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Az uborkát ízlés szerint hámozzuk meg, reszeljük le egy nagy lyukú reszelőn. Enyhén sózzuk meg és tegyük egy tálba, vagy szitára. Hagyjuk állni kb. 20 percet.

2. lépés

A sertés szüzet tisztítsuk meg a hártyától, vágjuk kb. 3 cm-es kockákra. Szórjuk meg a Knorr-tasak nagyobbik felében található fűszerkeverékkel, öntsük rá az olajat és jól keverjük el. Tegyük félre pár percre. Ezalatt vágjuk hasonló méretű cikkekre a lilahagymát és kockákra a paprikát.

3. lépés

Húzzuk a húskockákat a nyársakra, felváltva a hagymacikkekkel és a paprika kockákkal. Süssük meg őket 5-6 perc alatt egy grillserpenyőben, vagy egy sima serpenyőben, de akár - ha az időjárás engedi - szabad tűzön, faszén parázson, vigyázva, nehogy túlsüljenek. A sertés szűz nagyon sovány hús, így túlsütéssel könnyen kiszáradhat.

4. lépés

Sütés közben készítsük el a tzatzikit. A Knorr-tasak kisebbik felében található fűszerkeveréket keverjük el a joghurttal, a besózott, lereszelt uborkát kézzel jól csavarjuk ki, és adjuk a fűszeres joghurthoz. Tálalásig tegyük a hűtőbe. A nyársakat sült krumplival, a tzatzikivel, ízlés szerint további zöld salátával kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem