Görög aprópecsenye csülökkel és padlizsánnal
Görög aprópecsenye csülökkel és padlizsánnal
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • joghurt - 1 dl
  • padlizsán - 2 darab
  • Knorr Gyros alap Fokhagymás öntettel - 1 csomag
  • parázs burgonya - 800 gramm
  • szőlőmag olaj - 4 evőkanál
  • csülökhús - 500 gramm

Elkészítés:

  1. Keverjük el a Gyros tasak nagyobbik felében található fűszerkeveréket 2 evőkanál szőlőmag olajjal és keverjük el a felkockázott csülökhússal. Pár percig hagyjuk állni. A padlizsánt mossuk meg és vágjuk nagyobb kockákra. Sózzuk be és tegyük félre felhasználásig, hadd engedje ki a csípős, kesernyés levét.
  2. Tegyünk fel sós, hideg vizet a tűzre, amiben főzzük meg az alaposan megmosott parázs burgonyákat. Ha kész, tegyük félre és hűtsük le. A nagyobb darabokat vágjuk ketté.
  3. A Knorr Gyros Rafinéria kisebbik felében található fűszerkeveréket keverjük el egy pohár joghurtban és tegyük félre a hűtőbe felhasználásig.
  4. Egy felforrósított lábasban kezdjük el pirítani a csülköt a saját pácolajában. Mikor szépen átpirult, akkor fedjük le és lassú tűzön pároljuk tovább, kb. 50-60 percig, míg kb. ¾ részben már megpuhult. Közben figyeljük, és ha szükséges, kevés vizet adjunk hozzá, hogy ne égjen le.
  5. Ekkor adjuk hozzá a jól kicsavart padlizsán kockákat és pirítsuk, pároljuk tovább készre, kb. 20 perc alatt. Vigyázzunk, a padlizsán ne essen szét.
  6. Míg a hús készül, pirítsuk meg a megfőtt burgonya darabokat egy serpenyőben, forró szőlőmag olajon. A végén a burgonyával össze is keverhetjük a padlizsános húst, de tálalhatjuk a burgonyát köretként is. Tálaljuk a joghurtos öntettel és frissen vágott petrezselyem zölddel.