Feltöltve:

Görénytorta a fanatikus gazdiknak

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tejszínes csokikrémhez (ez a töltelék)

Ráma6 dekagramm
keserű csoki25 dekagramm
tej1.5 dl
tejszín4 dekagramm

Tésztához

natúr marcipán a tészta görénnyé formálásához1 rúd
Ráma7 dekagramm
őrölt mogyoró5 dekagramm
kakaópor4 dekagramm
liszt7 dekagramm
cukor13 dekagramm
tojás6 darab

Rumos sziruphoz (a tésztalapok megkenéséhez kell)

víz2 dl
rum1 dl
cukor10 dekagramm

Csokibevonathoz (külső borítás)

darabolt Rama12 dekagramm
porcukor17 dekagramm
darabokra tört félédes tejcsokoládé17 dekagramm
natúr joghurt1 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Tészta elkészítése: a tojások sárgáját 10 dkg cukorral habosra keverjük. A maradék cukorral kemény habbá verjük a tojások fehérjét. Megolvasztjuk a Ramát. Egy kevés habot óvatosan belekeverünk a cukorral kikevert tojássárgájába, fakanállal óvatosan hozzáadjuk a lisztet, az őrölt mogyorót és a többi tojáshabot, végül hozzáadjuk a langyos, olvasztott Rama.Kikenünk Ramával, majd kilisztezünk egy nagy méretű őzgerincformát. Ebbe öntjük a tésztamasszát. 180 fokon kb. 40 percig sütjük, (hústűvel érdemes ellenőrizni, hogy a tészta belül is rendesen átsült-e). Megvárjuk míg kihűl, ekkor kivesszük a formából és vízszintesen háromfelé vágjuk. Amíg a tészta sül, készítsük el a rumos szirupot és a kétfajta krémet, és készítsük elő a marcipánt. Rumos szirup elkészítése: felforraljuk a vizet a cukorral. Megvárjuk míg kihűl, amikor kihűlt, belekeverjük a rumot. Tejszínes csokikrém elkészítése: forraljuk fel a tejszínt a tejjel, öntsük rá az apróra vágott csokira, és habverővel keverjük simára. Adjuk hozzá a feldarabolt Ramát és habverővel addig keverjük, amíg sima, sűrű krém nem lesz belőle. Csokibevonat elkészítése: a bevonat készítéséhez szükségünk lesz egy lábasra (amiben vizet forralhatunk), és egy edényre, amit a lábas fölé helyezhetünk. Felforraljuk a vizet, majd a fölé tett edénybe tesszük a csokoládét és a Ramát. Állandó kevergetés mellett addig melegítjük, amíg megolvad és csomómentes nem lesz. Hozzáadjuk a porcukrot, a joghurtot és addig keverjük, míg a massza sűrű, krémállagú nem lesz. A görénnyé alakítás lépései: miután vízszintesen háromfelé vágtuk a tésztát, lefaragunk egy kicsit a két végéből, méghozzá úgy, hogy kezdjen egy kicsit a görény testére hasonlítani. Marcipánból megformáljuk a fejet, a négy lábat és a farkat. A fejet golyóból, a végtagokat és a farkat hurkákból alakítjuk ki. Tulajdonképpen gyurmázunk egy kicsit. Határozottan jobban megy a munka, ha közben rendszeresen ellenőrizzük a marcipán minőségét. Nem kell elkeseredni, ha elsőre inkább egy teknősbékára hasonlít. Meglocsoljuk az első réteg tésztát a rumos sziruppal, majd rákenünk egy réteg tejszínes csokikrémet. Rátesszük a második réteg tésztát, ezt is meglocsoljuk rumos sziruppal, majd megkenjük csokikrémmel, végül rátesszük a legfelső réteg tésztát. Egy sütis ecsettel egyenletesen, és jó vastagon bekenjük az egészet a csokikrémmel. Elkészítjük az arcot és a maszkot, ami nem más mint egy darabka natúr marcipán méretre vágva, és a megfelelő helyen csokikrémmel díszítve. Az orr is egy kis darab marcipán, amit egy csepp málnaszörppel színezzünk rózsaszínűre. A szemekhez 1-1 szem csokidrazsét használhatunk. Ha idáig eljutottunk, dícsérjük meg magunkat, hogy milyen ügyesek voltunk!

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem