Rama Vajas Íz | 4 evőkanál |
---|---|
vöröshagyma | 200 gramm |
majoránna | 2 evőkanál |
olaj | 60 gramm |
füstölt szalonna | 200 gramm |
paradicsompüré | 1 evőkanál |
szegfűbors | 1 darab |
babérlevél | 1 darab |
liszt | 100 gramm |
Knorr Házias Marhahús Levesalap | 2 darab |
Globus Mustár tubus | 50 gramm |
Marha bélszín | 700 gramm |
kovászos uborka | 200 gramm |
Göngyölt marha a Főételek kategóriában
Vágjuk fel a húst kb. 1,5 cm vastag szeletekre a rostjára merőlegesen.
Klopfoljuk ki a szeleteket, majd kenjük be őket mustárral, szórjuk meg borssal, majoránnával és egy kicsi sóval.
Vágjuk a füstölt szalonnát vékony szeletekre, a kovászos uborkát negyedekre. A hagymát is vágjuk szeletekre, majd kissé pirítsuk át 2 evőkanál margarinon.
Minden hússzeletre helyezzünk egy szelet szalonnát, egy darab uborkát és egy kevés hagymát, majd göngyöljük fel, és tűzzük meg fogpiszkálóval.
A roládokat szórjuk meg liszttel és minden oldalukat pirítsuk át felforrósított olajon, majd tegyük egy lábosba.
Oldjuk fel a Knorr Házias Marhahús alaplevet 1,5 l vízben. Öntsük le a tekercseket a húslevessel, adjuk hozzá a fűszereket és egy kicsi paradicsomsűrítményt. Lassú tűzön kb. 30 percig főzzük.
A végén vegyük ki a főző léből a tekercseket, tegyük félre, de tartsuk melegen. Adjuk a főzőléhez a maradék margarint, és alaposan átkeverve főzzük a mártássá hogy sima legyen, majd tegyük vissza a tekercseket és melegítsük át.