Göngyölt karaj
Göngyölt karaj
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • tejföl - 1 dl
  • liszt - 1 evőkanál
  • csemege uborka - 20 dekagramm
  • sertéskaraj - 40 dekagramm
  • KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sertéssült - 2 evőkanál
  • bacon - 5 szelet
  • reszelt sajt - 10 dekagramm
  • sűrített paradicsom - 5 dekagramm
  • Globus Mustár - 3 evőkanál

Elkészítés:

  1. 40 dkg felszeletelt kivert karajt fűszerezünk KNORR sertéssült fűszerkeverékkel, megkenünk 2 kanál mustárral 5 szelet bacon szalonnát fektetünk a tetejére, kirakjuk csemege uborkaszeletekkel, majd feltekerjük és hústűvel megtűzzük.
  2. Rama margarinon pirosra sütjük. Félretesszük, majd a visszamaradt serpenyőben elkészítjük az alábbi mártást: A sűrített paradicsompürébe 1 kanál mustárt keverünk, megpirítjuk, hozzákeverünk 1 evőkanál lisztet, majd pirítás után vízzel felengedjük. Végül belekeverjük a tejfölt és 10 dkg reszelt sajtot, végül ízlés szerint sózzuk, összeforraljuk, húsra öntve tálaljuk.