Feltöltve:

Gombával töltött pirog

timer 40
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

Rama Vajas Íz1 evőkanál
vöröshagyma1 darab
tojás3 darab
petrezselyemzöld0.5 csokor
fokhagymagerezd2 darab
szárított gomba20 dekagramm
csiperke gomba200 gramm
forró víz2 dl
Knorr Házias Marhahús Levesalap1 darab
búzaliszt0.7 kilogramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    1. lépés képe

    Fél kiló liszthez adjuk hozzá a tojást és a forró vizet. Gyúrjuk össze a tésztát és jól dolgozzuk ki 20 percen keresztül. 30 percre tegyük félre hideg helyre pihenni.

  2. 2. lépés

    2. lépés képe

    Addig a szárított gombát áztassuk be langyos vízbe, ha megpuhult, aprítsuk fel.

  3. 3. lépés

    3. lépés képe

    A csiperkét és a hagymát vágjuk apró kockákra, a fokhagymát passzírozzuk át.

  4. 4. lépés

    4. lépés képe

    A margarinon pirítsuk meg a hagymát, fokhagymát, majd a gombát.

  5. 5. lépés

    5. lépés képe

    Adjuk hozzá a Knorr Házias Marhahús Levesalapot és pároljuk a tölteléket, míg összeáll és az egész nedvesség elpárolódik belőle.Tegyük félre, míg kihűl.

  6. 6. lépés

    6. lépés képe

    A tésztát helyezzük egy kilisztezett (maradék lisztet használjuk fel) deszkára és nyújtsuk ki vékonyra. Egy pohár segítségével szaggassunk ki kör alakú formákat. Tegyük rá a tölteléket és nyomjuk össze a táskákat az ujjunkkal.

  7. 7. lépés

    7. lépés képe

    Főzzük kb. 5-6 percig sós vízben. Olvasztott margarinnal leöntve és apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Túrós, sonkás pirog

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Káposztás pirog

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 0

Rókagombás pirog

timer 60"
mood Nehéz
thumb_up 0

Dupla húsos derelye húslevesben

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0

Gombás-káposztás pirog

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Sárgaborsós pirog

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0