Gombával töltött csülök
Gombával töltött csülök
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • fokhagyma gerezd - 6 darab
  • zsemlemorzsa - 5 gramm
  • sárgarépa - 1 darab
  • tojás - 1 darab
  • babérlevél - 6 darab
  • fehérrépa - 1 darab
  • hagyma - 1 darab
  • gomba - 400 gramm
  • vaj - 100 gramm
  • Knorr Pirított hagymás Ízbomba - 3 darab
  • pl_id:167 - 1.5 csomag
  • szegfűbors szemek - 10 darab
  • közepes pácolt csülök - 4 darab

Elkészítés:

  1. Szórd be a csülköt bőven a Knorr páccal. Legalább egy órára tedd hűtőbe. Ennek köszönhetően az szétmorzsolódik.
  2. Főzd meg a húst vízben a fűszerekkel és a felaprított zöldségekkel. Főzd lassan kb.1 órát, míg a hús megpuhul és leválik a csontról.
  3. Készítsd el a tölteléket. Aprítsd fel a hagymát, a fokhagymát és a gombát, majd pirítsd meg olajon.
  4. Amikor a töltelék kihűlt, add hozzá a nyers tojást és a zsemlemorzsát.
  5. Ízesítsd a tölteléket a Knorr Pirított hagymás ízbombával.
  6. A megfőtt, meleg csülökből vedd ki a csontot és annak helyére rakd a tölteléket. Az egészet süsd meg 160 fokos sütőben 30 perc alatt.