Gombával és sajttal töltött fasírtok
Gombával és sajttal töltött fasírtok
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vegyes darált hús - 500 gramm
  • tojás - 1 darab
  • közepes hagyma - 1 darab
  • zsemlemorzsa - 100 gramm
  • szikkadt zsemle - 2 darab
  • Knorr Fasírt Fűszerkeverék - 1 evőkanál
  • gomba - 400 gramm
  • reszelt sajt - 200 gramm
  • metélőhagyma - 1 csokor
  • Delikát ételízesítő - darab

Elkészítés:

  1. Szeleteljük fel a gombát és pirítsuk meg egy serpenyőben forró olajon.
  2. Vágjuk finomra a metélőhagymát és adjuk a gombához. Enyhén ízesítsük Delikáttal, majd adjuk hozzá a reszelt sajtot. Keverjük össze újra.
  3. Áztassuk be a zsömlét vízbe, vagy tejbe kb. 10 percre. Ezután jól csavarjuk ki.
  4. Keverjük össze a beáztatott zsömlét a darált hússal, tojással, Knorr-fűszerkeverékkel és a finomra vágott hagymával.
  5. Tegyünk bele egy kis zsemlemorzsát is, ha túl lágy lenne a massza.
  6. Formázzunk belőle fasírtokat. A tenyerünkben lapítsuk ki és mindegyik közepébe tegyünk a gombás-sajtos töltelékből. Formázzunk lapos fasírtokat belőlük. Majd forgassuk meg őket zsemlemorzsában és forró olajban süssük ki őket.
  7. Ha szükséges, fedjük le a serpenyőt, hogy biztosan megsüljenek a fasírtok belül is. Tálaljuk salátával, vagy uborkasalátával.