Feltöltve:

Gombatorta zsályával

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

Ráma12.5 dekagramm
liszt25 dekagramm
1 darab
őrölt fehér bors1 kevés
csiperke gomba75 dekagramm
citromlé2 evőkanál
zsálya0.5 csokor
fokhagyma2 gerezd
tojás4 darab
reszelt sajt7.5 dekagramm
tejszín2 dl

A formába a sütéshez

sütőpapír1 darab
szárazbab1 darab

Elkészítés

1. lépés

A Ramát kis darabokra vágjuk és a liszttel, sóval, meg 4 ek vízzel sima tésztává gyúrjuk. A sütőformát úgy béleljük ki vele, hogy 3 cm-es pereme legyen, majd 1 órára hűtőbe tesszük.

2. lépés

A gombát megmossuk, feldaraboljuk, citromlével meglocsoljuk. A zsályát megmossuk, leveleit letépkedjük, és vékony csíkokra szeleteljük, a fokhagymát apróra vágjuk.

3. lépés

200 fokra előmelegítjük a sütőt, sütőpapírból kivágunk egy akkora kört amekkora a sütőforma, a tésztára terítjük, majd a babot a tetejére szórjuk. A tésztát a forró sütőben kb 10 percig sütjük.

4. lépés

Eltávolítjuk a papírt és a babot. A tojássárgát a sajttal és a tejszínnel simára keverjük, a fehérjét habbá verjük és beleforgatjuk.

5. lépés

A gombát a tésztára szórjuk és a tojásos masszát ráöntjük, majd visszatoljuk a sütőbe és kb 40 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem