Feltöltve:

Gombás táska

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

élesztős omlós tészta1 adag
tojás a lekenéshez1 darab
olaj1 kávéskanál

A töltelékhez

tojássárgája1 darab
sajt (edami vagy gouda)80 gramm
liszt1 evőkanál
só, bors1 kevés
provencei fűszerkeverék0.25 teáskanál
csípős paprikakrém1 evőkanál
fokhagyma2 gerezd
paradicsompüré2 evőkanál
vöröshagyma1 darab
bacon (füstölt szalonna)60 gramm
csomag petrezselyem1 kis
sampion gomba500 gramm

Gombás táska recept.

Elkészítés

1. lépés

A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, félbe, negyedbe vágjuk, a petrezselyem levélkéit lecsipkedjük, mindkettőt aprítógépbe szórjuk, és finomra aprózzuk. A bacont vékony csíkokra szeleteljük, kissé megpirítjuk, majd megfonnyasztjuk benne a felaprított hagymát. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsompürét, a paprikakrémet, a fűszerkeveréket, a petrezselymes gombát, aztán fedő nélkül, mérsékelt tűzön 3-4 percig pirítjuk. Teljesen elfőzzük a levét, hagyjuk kihűlni, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a liszttel, végül összekeverjük a sajttal, és a tojássárgájával. Két sütőlapot kibélelünk sütőpapírral. Az alaprecept szerint elkészítjük a tésztát, cipót formálunk belőle. Élesztős-omlós tésztát készítünk. 500 g liszt, 250 g fagyos Rama, 1 csapott ek. só, 1 dl tejföl, 1 kk. kristálycukor, 25 g élesztő, 1 tojássárga felhasználásával. Lisztezett munkalapon 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk, és lisztbe mártogatott, 9-10 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval a lehető legtöbb korongot szúrjuk ki belőle. A korongok közepére 1-1 kávéskanálnyi tölteléket púpozunk. A tojást kettéválasztjuk, a sárgáját elkeverjük az 1 kk. olajjal. A fehérjével vékonyan megkenjük a korongok szegélyét, aztán kettéhajtjuk őket, és villával jól lenyomkodjuk a széleit. A táskákat a sütőlapokra sorakoztatjuk, konyharuhával letakarva fél órát kelesztjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A táskák tetejét megkenjük az olajos tojássárgával, villával 1-2 helyen megszurkáljuk, végül középső bordamagasságra állított rácson 25-30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem