Feltöltve:

Gombás rácsos

timer 90
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

reszelt sajt12 dekagramm

Töltelék

húsos füstölt szalonna25 dekagramm
vöröshagyma2 darab
csiperkegomba50 dekagramm
petrezselyem1 csomag
oregánó1 teáskanál
1 csapott mokkáskanál
őrölt fekete bors1 teáskanál
zöldpaprika1 darab
zsemle3 darab
tojás3 darab

Tészta

finomliszt35 dekagramm
sütőpor1 púpos kávéskanál
0.5 teáskanál
Rama Vajas Íz17 dekagramm
tojás1 darab
tejföl2 evőkanál

Tepsi kikenéshez

Rama Vajas Íz2 dekagramm

Nyújtáshoz

finomliszt1 darab

Gombás rácsos a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lisztet a sütőporral és a sóval összeforgatjuk, a Ramát elmorzsoljuk benne. A tojással és annyi tejföllel dolgozzuk össze, hogy közepesen kemény tészta legyen belőle. Egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle (nagyjából 60-40% arányban), és letakarva hűtőszekrénybe tesszük, amíg a tölteléke elkészül.

2. lépés

A szalonnát apró kockákra vágjuk és egy széles serpenyőben vagy lábasban a zsírját kiolvasztjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, a szalonnához adva megfonnyasztjuk. Ha a szalonna nem engedett volna elegendő zsírt, akkor 1-2 evőkanál olajat is öntsünk rá. A gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a hagymára dobjuk, 6-7 perc alatt megpirítjuk. A finomra aprított petrezselyemmel és egy kevés oreganoval fűszerezzük, megsózzuk, megborsozzuk, végül belekeverjük az apró kockákra vágott paprikát is. A tűzről lehúzzuk. A zsemlét hideg vízbe áztatjuk, kifacsarjuk, a gombához adjuk. A tojásokat egy kis tálban fölverjük, egy keveset (kb. fél tojásnyit) félreteszünk belőle a tészta lekenéséhez, a többit a gombás masszába dolgozzuk.

3. lépés

A nagyobbik tésztacipót enyhén meglisztezett gyúrólapon kinyújtjuk, majd egy Ramával kikent 26 centi átmérőjű, alacsony peremű tortaformát kibélelünk vele úgy, hogy pereme is legyen. A gombás masszát egyenletesen rásimítjuk. A kisebb tésztát is kinyújtjuk, kisujjnyi széles csíkokat vágunk belőle és a gomba tetejét berácsozzuk vele. A tésztát a félretett felvert tojással lekenjük, a rácsok között pedig reszelt sajtot szórunk a gombára.

4. lépés

Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) kb.30 perc alatt megsütjük. Kockákra vágva, melegen tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem