Gombás zúzapörkölt
Gombás zúzapörkölt
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 3 darab
  • Knorr Tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • csirkezúza - 50 dekagramm
  • champignon gomba - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy kuktában kevés olajon üvegesre pirítjuk. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a pirospaprikát, és a szétmorzsolt leveskockát. Beletesszük a megmosott, megtisztított csirkezúzát, öntünk rá annyi vizet, hogy 2 ujjnyira ellepje, rátesszük a kuktára a fedelét, és 45 percig főzzük.
  2. A pörkölthöz adjuk a megmosott, megtisztított, felszeletelt gombát és készre főzzük, ügyelve arra, hogy a gombából kifőtt levet elfőzzük, és sűrű szaftot kapjunk.