víz | 0.5 liter |
---|---|
olaj | 5 evőkanál |
zöldbab | 300 gramm |
liszt | 1 evőkanál |
Knorr Zöldségleveskocka | 1 darab |
szójaszósz | 1 evőkanál |
méz | 1 evőkanál |
joghurt | 2 dl |
zöldhagyma | 2 darab |
gomba | 700 gramm |
piros kaliforniai paprika | 3 darab |
curry fűszerkeverék | 1 evőkanál |
Gombás-zöldbabos curry a Főételek kategóriában
A fagyasztott zöldbabot olvasszuk ki vízbe rakva pár perc alatt. A gombát tisztítsuk meg és aprítsuk fel.
Hevítsük az olajat egy mélyebb serpenyőben vagy lábosban és pirítsuk meg a gombát rajta. Majd szórjuk meg a curry porral és a liszttel. Ezután forgassuk át a gombát egy párszor.De vigyázzunk, ne égessük meg a curryt és a lisztet.
Fél liter forró vízben oldjuk fel a Knorr zöldségleves kockát és öntsük le vele a gombát. Főzzük kb. 20 percig.
Egy tálba tegyük bele a joghurtot és a forró gombás léből szedünk rá egy keveset és keverjük össze. Majd óvatosan öntsük vissza a zöldséges ragura. Ízesítsük mézzel és szójaszósszal. Szórjuk meg a tetejét apróra vágott zöldhagymával.
Tálalhatjuk önmagában is, vagy rizzsel.
A paprikát magozzuk ki és daraboljuk fel. Majd a zöldbabbal együtt egy másik serpenyőben pirítsuk át pár perc alatt, hogy még ropogós maradjon. Majd tegyük a gombához.