Gombás-vadas pulykacsíkok
Gombás-vadas pulykacsíkok
  • timer50 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 5 dl
  • napraforgó olaj - 3 evőkanál
  • Globus Mustár tubus - 1 teáskanál
  • 20 %-os tejföl - 2 evőkanál
  • konzerv gomba - 35 dekagramm
  • pulykacomb filé - 50 dekagramm
  • Knorr Vadas alap - 1 csomag
  • asztali só - 2 csipetnyi
  • orsó tészta - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. A csíkokra vágott pulykacombot az olajon megpirítjuk, picit sózzuk, majd 2 dl víz hozzáadásával megpároljuk.
  2. Amikor a hús már majdnem puha és elfőtte a ráöntött vizet akkor 5 dl vízzel elkeverjük a KNORR Vadas alapot és ráöntjük a húsra. Ízesítjük GLOBUS Mustárral. Lassú tűzön a hús teljes puhulásáig főzzük.
  3. Legvégén beleforraljuk a lecsepegtetett gombát és beletesszük a tejfölt is.
  4. Köretnek az időközben sós vízben kifőzött orsótésztát adjuk hozzá. Tálaláskor plusz tejfölt kínálhatunk hozzá.