Gombás tyúkhús leves
Gombás tyúkhús leves
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • víz - 2.5 liter
  • Knorr Házias Tyúkhús Levesalap - 3 darab
  • sárgarépa - 10 dekagramm
  • fehérrépa - 10 dekagramm
  • hagyma - 8 dekagramm
  • zeller - 10 dekagramm
  • kapribogyó - 3 dekagramm
  • gomba - 25 dekagramm
  • torma - 5 dekagramm
  • tyúkhús - 50 dekagramm

Elkészítés:

  1. Tisztítsuk meg a tyúkhúst, majd vágjuk darabokra. Tegyük egy fazék hideg vízbe.
  2. Adjuk hozzá a szegfűborsot, babérlevelet és borsot. Főzzük lassan kb. 50 percet, közben a keletkező habot szedegessük le. Ezután tegyük bele a megpucolt és feldarabolt répát, zellert és petrezselyem gyökeret, sózzuk, borsozzuk a levest. Főzzük további 20 percet.
  3. Vágjuk fel a gombát és hagymát, majd pirítsuk meg kevés olajon.
  4. Adjuk a leveshez a házias levesalapokat, majd adjuk hozzá a hagymát, gombát, kapribogyót, petrezselyemzöldet és tormát. Főzzük további 15 percet.
  5. A gombás húslevest szűrjük le, majd tálaljuk azonnal elkészítés után.