Rama Vajas Íz | 1 evőkanál |
---|---|
tejföl | 100 milliliter |
zsemlemorzsa | 2 evőkanál |
vöröshagyma | 2 darab |
petrezselyemzöld | 1 csokor |
sertés tarja | 1 kilogramm |
csiperke gomba | 500 gramm |
Knorr Szárnyas Fűszervarázs | 1 csomag |
KNORR 100% Természetes Fűszerkeverék 35g Sült csirke | 1 csomag |
Gombás töltött tarja a Főételek kategóriában
Mossuk meg a gombát, majd szeleteljük fel. Kockázzuk fel a megtisztított hagymát, majd a gombával együtt pirítsuk meg egy serpenyőben margarinon. Addig pirítsuk, míg a gomba el nem fövi a levét.
Ízesítsük egy kiskanál fűszerkeverékkel. Adjunk hozzá két kanál zsemlemorzsát, apróra vágott petrezselymet és alaposan keverjük össze.
Tisztítsuk meg a húst, majd készítsünk egy széles bevágást a húsdarab hosszában. Töltsük meg a töltelékkel. Majd a húst forgassuk meg a maradék Knorr fűszerben.
Tegyük bele egy sütőzacskóba. Zárjuk le és süssük kb. 50 percig 200 fokos sütőben. A sütés vége felé vágjuk fel a zacskót, hogy a hús külseje megpiruljon.
Vegyük ki a húst, majd öntsük át egy serpenyőbe a sütés alatt keletkezett szószt. Adjuk hozzá a tejfölt, majd forraljuk fel.
Tálalás előtt szeleteljük fel a húst és öntsük le a kész szósszal. Tálaljuk burgonyapürével, vagy grillezett zöldségekkel.