Gombás tokány
  • timer80 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 1 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • sertéshús - 30 dekagramm
  • liszt - 2 evőkanál
  • zsír - 1 evőkanál
  • gomba - 25 dekagramm
  • fehér bor - 1 dl
  • füstölt fokhagymás erdélyi szalonna - 10 dekagramm

Elkészítés:

  1. A hagymát és a gombát megpucoljuk. A gombát cikkekre, a hagymát kockára vágjuk. A húst és a szalonnát felkockázzuk.
  2. Lábasban felhevítjük a zsírt, a kockára vágott szalonnát elkezdjük kisütni. Amikor már üvegesre sült, akkor rádobjuk a hagymát, és azt is megpirítjuk. Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a borral, fűszerezzük és fedő alatt főzzük.
  3. Ha a hús puha, akkor rádobjuk a gombát, majd azt is puhára főzzük. Ha minden puha, akkor liszttel elhabart tejföllel sűrítjük. Összeforraljuk.