Feltöltve:

Gombás tokány

timer 80
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tejföl1 dl
vöröshagyma1 darab
fokhagymagerezd2 darab
sertéshús30 dekagramm
liszt2 evőkanál
zsír1 evőkanál
gomba25 dekagramm
fehér bor1 dl
füstölt fokhagymás erdélyi szalonna10 dekagramm

Gombás tokány recept.

Elkészítés

1. lépés

A hagymát és a gombát megpucoljuk. A gombát cikkekre, a hagymát kockára vágjuk. A húst és a szalonnát felkockázzuk.

2. lépés

Lábasban felhevítjük a zsírt, a kockára vágott szalonnát elkezdjük kisütni. Amikor már üvegesre sült, akkor rádobjuk a hagymát, és azt is megpirítjuk. Rátesszük a húst, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a borral, fűszerezzük és fedő alatt főzzük.

3. lépés

Ha a hús puha, akkor rádobjuk a gombát, majd azt is puhára főzzük. Ha minden puha, akkor liszttel elhabart tejföllel sűrítjük. Összeforraljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem