Gombás tésztával töltött csirke
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 1 evőkanál
  • fokhagyma gerezd - 1 darab
  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 2 evőkanál
  • vöröshagyma - 1 darab
  • csirke - 1 darab
  • petrezselyemzöld - 1 csokor
  • olaj - 4 evőkanál
  • tejszín - 1 dl
  • tészta - 50 gramm
  • csiperke gomba - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A Szárnyas fűszerkeveréket keverjük össze az olaj felével. Vágjuk apróra a fűszernövényeket. Tegyünk föl egy liter sós vizet főni a tésztának.
  2. A csirkét alaposan dörzsöljük be a páccal és tegyük hűtőbe 30 percre.
  3. A maradék olajon dinszteljük üvegesre a megtisztított és felaprított hagymát és az összezúzott fokhagymát. Mossuk meg és szeleteljük föl közben a gombát és adjuk hozzá a hagymához. Majd pirítsuk együtt, míg a gomba el nem fővi a levét.
  4. Az enyhén sós vízben főzzük meg a tésztát. Ha kész, hűtsük le hideg vízzel és csöpögtessük le jól. A kihűlt tésztát keverjük össze a gombával, hagymával és a felaprított petrezselyemzölddel.
  5. A bepácolt csirkét töltsük meg a töltelékkel. Fogpiszkálókkal fogjuk össze a lyukat (vagy varrjuk be). Tegyük egy margarinnal kikent hőálló tálba. Öntsünk bele egy pohár vizet. Tegyük 190 fokos sütőbe 60 percre. (Nagyobb csirkénél a sütési idő hosszabb lehet.) Időről időre locsolgassuk meg a keletkezett szafttal.
  6. Ha kész, vegyük ki a csirkét. A keletkezett szaftot öntsük át egy lábosba, adjuk hozzá a tejszínt.Tálaljuk burgonyapürével és a szafttal.