olaj | 4 evőkanál |
---|---|
Knorr Gombakrémleves | 1 csomag |
tejszín | 2 dl |
gomba | 20 dekagramm |
sertés karaj | 35 dekagramm |
ementáli sajt | 5 dekagramm |
Gombás-tejszínes kotlett a Főételek kategóriában
Húst kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket ízlés szerint enyhén sózzuk, borsozzuk és az olajon egy serpenyőben elősütjük mindkét oldalát( kb. 4 perc), majd mint a tetőcserepeket egy kiolajozott (1 ek. ) tűzálló edénybe fektetjük.
A gombát felszeleteljük, és a visszamaradt olajon a serpenyőbe megpároljuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, ezután a húsra halmozzuk.
A leves tasak tartalmát 250ml vízzel és 200ml tejszínnel kikeverjük, majd a serpenyőben kavargatva felforraljuk, és 3 percig főzzük, majd a sertés szeletekre öntjük.
Reszelt emmentáli sajttal megszórjuk.(Ha rendelkezésre áll friss petrezselyem zölddel)
Előmelegített sütőben 200 C fokon ( légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 15 percig sütjük. Krokettel vagy tésztával ajánljuk.