Feltöltve:

Gombás-tejszínes kotlett

timer 30
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

olaj4 evőkanál
Knorr Gombakrémleves1 csomag
tejszín2 dl
gomba20 dekagramm
sertés karaj35 dekagramm
ementáli sajt5 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Húst kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. A szeleteket ízlés szerint enyhén sózzuk, borsozzuk és az olajon egy serpenyőben elősütjük mindkét oldalát( kb. 4 perc), majd mint a tetőcserepeket egy kiolajozott (1 ek. ) tűzálló edénybe fektetjük.

2. lépés

A gombát felszeleteljük, és a visszamaradt olajon a serpenyőbe megpároljuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk, ezután a húsra halmozzuk.

3. lépés

A leves tasak tartalmát 250ml vízzel és 200ml tejszínnel kikeverjük, majd a serpenyőben kavargatva felforraljuk, és 3 percig főzzük, majd a sertés szeletekre öntjük.

4. lépés

Reszelt emmentáli sajttal megszórjuk.(Ha rendelkezésre áll friss petrezselyem zölddel)
Előmelegített sütőben 200 C fokon ( légkeveréses sütőben 175 °C) kb. 15 percig sütjük. Krokettel vagy tésztával ajánljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem