Feltöltve:

Gombás, tejszínes csirkeragu kolozsvári szalonnával, tésztakéregben sütve

timer 70
mood Közepes
person 6 fő
thumb_up 2

Hozzávalók

petrezselyem zöld1 csokor
kakukkfű1 teáskanál
vöröshagyma1 darab
tojás1 darab
olaj1 evőkanál
babérlevél2 darab
liszt1 evőkanál
tejszín200 milliliter
Kolozsvári szalonna250 gramm
csiperke gomba500 gramm
fagyasztott leveles tészta250 gramm
Delikát Ételízesítő Csirkés ételekhez2 teáskanál
csirkecomb filé800 gramm
gerezd2 darab

Gombás, tejszínes csirkeragu kolozsvári szalonnával, tésztakéregben sütve a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Olvasszuk ki a leveles tésztát.
A csirkecomb filéket tisztítsuk meg, ha szükséges és vágjuk nagyobb (3-4 cm-es) darabokra.

2. lépés

A gombát tisztítsuk meg és vágjuk cikkekre. A kolozsvári szalonnát kockázzuk fel kb. 2 centis darabokra. A hagymát vágjuk félszeletekre. A fokhagymát vágjuk apróra.

3. lépés

Egy serpenyőben egy kevés olajat forrósítsunk fel és pirítsuk meg rajta a szalonnát. Adjuk hozzá a hagymát és pirítsuk közepes lángon kb. 4-5 percig. Majd adjuk hozzá a fokhagymát, a kakukkfüvet és a babérlevelet és pirítsuk további 1-2 percig.

4. lépés

Ezután adjuk hozzá a csirkehúst, ízesítsük csirkés Delikáttal és fekete borssal, majd pirítsuk fehéredésig. Ezután adjuk hozzá a gombát is és pirítsuk együtt tovább, míg a gomba kb. félig elfőtte a levét.

5. lépés

Adjunk hozzá egy evőkanál lisztet és kis lángon pároljuk tovább, vigyázva, hogy le ne ragadjon az étel. Ezután adjuk hozzá a tejszínt és és rotyogtassuk össze óvatosan kevergetve 2-3 percig. Adjuk hozzá a felvágott petrezselymet. Öntsük át egy hőálló edénybe.

6. lépés

Gombás, tejszínes csirkeragu kolozsvári szalonnával, tésztakéregben sütve elkészítés 6. lépés képe

Nyújtsuk ki a leveles tésztát, de ne túl vékonyra, kicsivel nagyobbra, mint a hőálló edényünk. Egy kevés tésztából vágjunk ki mintákat is, amivel díszítjük majd a tészta tetejét. Hajtsuk a tálra és szépen hajtogassuk föl a szélét, esetleg egy kevés hozzáadott tésztával készítsünk peremet neki. A kivágott díszeket pedig helyezzük a tésztára. Egy felvert tojással kenjük ki, egy-két helyen lyukasszuk ki, majd tegyük 190 fokos sütőbe kb. 15 percre, míg szépen megsül a tészta.

7. lépés

Ha kész, tálaljuk forrón párolt zöldségekkel és újburgonyával, vagy burgonyapürével.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem