Gombás szűzérmék
Gombás szűzérmék
  • timer30 perc
  • moodKönnyű
  • person3 fő

Hozzávalók:

  • víz - 4 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • napraforgó olaj - 2 evőkanál
  • sertéskaraj - 40 dekagramm
  • Főzőtejszín - 1 dl
  • friss gomba - 25 dekagramm
  • Knorr Vadas alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. A megtisztított gombát felszeleteljük, a hagymát felaprítjuk.
  2. A karajszeleteket beszórjuk a fűszerkeverékkel, majd az olajon pár perc alatt hirtelen megsütjük őket, aztán kiszedjük és melegen tartjuk.
  3. A serpenyőben a maradék zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd a gombát.
  4. Felöntjük a 4 dl hideg vízzel és 1dl tejszínnel elkevert KNORR Vadas alappal, majd állandó kevergetés mellett felforraljuk, 1 percig főzzük.
  5. A hússzeleteket tányérra helyezzük, a lecsöpögött szaftot a gombaszószba keverjük és ráöntjük a húsra. Krokettel, vagy rizzsel tálaljuk.