Gombás-szalonnás lencsefőzelék
Gombás-szalonnás lencsefőzelék
  • timer55 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • olaj - 1 evőkanál
  • babérlevél - 2 darab
  • Kolozsvári szalonna - 10 dekagramm
  • gomba - 15 dekagramm
  • salotta hagyma - 1 darab
  • lencse - 30 dekagramm

Elkészítés:

  1. A lencsét alaposan öblítsük le és szűrjük le. A szalonnát kockázzuk fel.
  2. Egy kevés olaj hozzáadásával pirítsuk meg a szalonna kockákat. Majd adjuk a forró zsiradékhoz az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsuk meg őket.
  3. Ezután adjuk hozzá a közben negyedekbe vágott gombát és pirítsuk meg azt is. Majd öntsük hozzá a lencsét és egy liter vizet. Hozzuk forrásba, és adjunk hozzá ízlés szerint Delikát ételízesítőt és a két babérlevelet. Kis-közepes lángon főzzük puhára a lencsét kb. 40 perc alatt. Ha kész, szép sűrű lesz, nem kell hozzá lisztes rántást, vagy habarást adjunk. Kínálhatjuk köretként is és egytálételként is ezt az ízletes főzeléket.