Feltöltve:

Gombás-szalonnás lencsefőzelék

timer 55
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

olaj1 evőkanál
babérlevél2 darab
Kolozsvári szalonna10 dekagramm
gomba15 dekagramm
salotta hagyma1 darab
lencse30 dekagramm

Gombás-szalonnás lencsefőzelék a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A lencsét alaposan öblítsük le és szűrjük le. A szalonnát kockázzuk fel.

2. lépés

Egy kevés olaj hozzáadásával pirítsuk meg a szalonna kockákat. Majd adjuk a forró zsiradékhoz az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsuk meg őket.

3. lépés

Ezután adjuk hozzá a közben negyedekbe vágott gombát és pirítsuk meg azt is. Majd öntsük hozzá a lencsét és egy liter vizet. Hozzuk forrásba, és adjunk hozzá ízlés szerint Delikát ételízesítőt és a két babérlevelet. Kis-közepes lángon főzzük puhára a lencsét kb. 40 perc alatt. Ha kész, szép sűrű lesz, nem kell hozzá lisztes rántást, vagy habarást adjunk. Kínálhatjuk köretként is és egytálételként is ezt az ízletes főzeléket.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem