Knorr Házias Tyúkhús Levesalap | 2 darab |
---|---|
Rama Classic | 2 evőkanál |
őrölt szerecsendió | 1 csipetnyi |
olíva olaj | 2 evőkanál |
csiperke gomba | 300 gramm |
forró víz | 800 milliliter |
gerezd fokhagyma | 4 darab |
parmezán | 5 dekagramm |
újhagyma | 3 darab |
rizottó rizs | 300 gramm |
őrölt bors | 1 csipetnyi |
spenót levél | 200 gramm |
Gombás spenótos rizottó a Főételek kategóriában
Forrósítsuk fel a rizst a szeletelt újhagymával, anélkül hogy megbarnulna.
Eközben keverjük el a Házias leves alapot 800 ml forró vízben. Amikor a rizs már felmelegedett, öntsünk hozzá kb. 150 ml-t az alapléből. Lassú tűzön, néha megkeverve, időnként kevés alaplevet hozzáöntögetve pároljuk.
Eközben olvasszuk fel a margarint, adjuk hozzá a szeletelt gombát és a zúzott, vagy reszelt fokhagymát. Pirítsuk, pároljuk, míg saját levét el nem fövi, majd adjuk hozzá a leforrázott vagy kiolvasztott, kinyomkodott spenótleveleket. Fűszerezzük ízlés szerint borssal, szerecsendióval, és röviden pirítsuk össze.
Ha már az összes alaplét hozzáöntöttük a rizshez és majdnem kész (kb.20-25 perc, az igazán jó rizottó rizs még ’al dente’ azaz harapható, tehát a rizs belsejében még érezhető egy picit keményebb, de azért ehető rész), adjuk hozzá a gombás, spenótos keveréket, keverjük jól össze és pihentessük fedő alatt további 3-4 percig.
Tálalás előtt keverjük át, majd ízlés szerint parmezán forgácsokkal megszórva tálaljuk. Ne a szokásos „száraz” rizsre számítsunk, hanem inkább szaftos, olaszos jellegű rizottóra.