Gombás rizs
Gombás rizs
  • timer35 perc
  • moodKözepes
  • person2 fő

Hozzávalók:

  • víz - 6 dl
  • vöröshagyma - 1 darab
  • rizs - 15 dekagramm
  • napraforgó olaj - 4 evőkanál
  • Knorr Milánói makaróni alap - 1 csomag
  • aprított petrezselyemzöld - 1 csokor
  • friss gomba - 25 dekagramm

Elkészítés:

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Míg pirul a hagyma, felszeleteljük a gombát.
  2. A gombát a hagymához adjuk és pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Ezalatt kikeverjük a Milánói alapot vízzel.
  4. Amikor a gomba a levét elfőtte, hozzáadjuk a rizst és átforgatjuk a gombával. Ezután felöntjük a vízzel elkevert KNORR Milánói makaróni alappal. Fedő alatt, gyenge tűzön, néha kevergetve 20-25 perc alatt készre főzzük.
  5. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
  6. Javaslat: az étel dúsítható esetleg sonkával, reszelt sajttal. Pikánsabbá tehetjük ha 1 dl vizet 1dl száraz fehérborral helyettesítünk.