Feltöltve:

Gombás rizs

timer 35
mood Közepes
person 2 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz6 dl
vöröshagyma1 darab
rizs15 dekagramm
napraforgó olaj4 evőkanál
Knorr Milánói makaróni alap1 csomag
aprított petrezselyemzöld1 csokor
friss gomba25 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

Az olajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Míg pirul a hagyma, felszeleteljük a gombát.

2. lépés

A gombát a hagymához adjuk és pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.

3. lépés

Ezalatt kikeverjük a Milánói alapot vízzel.

4. lépés

Amikor a gomba a levét elfőtte, hozzáadjuk a rizst és átforgatjuk a gombával. Ezután felöntjük a vízzel elkevert KNORR Milánói makaróni alappal. Fedő alatt, gyenge tűzön, néha kevergetve 20-25 perc alatt készre főzzük.

5. lépés

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és apróra vágott petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

6. lépés

Javaslat: az étel dúsítható esetleg sonkával, reszelt sajttal. Pikánsabbá tehetjük ha 1 dl vizet 1dl száraz fehérborral helyettesítünk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem