Gombás rizottó hátszínnel
Gombás rizottó hátszínnel
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • Rama Vajas Íz - 2 evőkanál
  • Knorr Marhahúsleves-kocka - 1 darab
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • Knorr Házias Marhahús Levesalap - 2 darab
  • koktél paradicsom - 8 darab
  • zellerszár - 1 darab
  • rizottó rizs - 300 gramm
  • vegyes gomba - 250 gramm
  • hátszín - 4 szelet
  • száraz martini - 100 milliliter
  • kisebb hagyma - 1 darab

Elkészítés:

  1. Morzsoljuk szét a marhahúsleves kockát és 2 evőkanál olíva olajjal keverjük simára. majd kenjük be vele a hátszín szeleteket. Tegyük félre felhasználásig.
  2. Vágjuk a gombát cikkekre. Forrósítsunk föl egy széles és nehéz aljú lábast. Olvasszuk meg benne a margarint és pirítsuk meg rajta a gombát.
  3. Közben aprítsuk föl a vöröshagymát és a fokhagymát. A zellert vágjuk föl kisebb kockákra.
  4. Forraljunk föl 800 ml vizet, adjuk hozzá a levesalapokat és jól keverjük el.
  5. Vegyük ki a lábasból a megpirult gombát. Adjunk még 2 evőkanál olíva olajat a megmaradt zsiradékhoz és enyhén pirítsuk meg rajta a hagymát, zellert és fokhagymát 2-3 perc alatt.
  6. A pirítás végén tekerjük föl a lángot, adjuk hozzá a rizst. Folyamatosan kevergessük, hogy felforrósodjon a rizs, de ne piruljon meg.
  7. Mikor elégé kifehéredtek a rizsszemek, vegyük lejjebb a lángot és adjuk hozzá a martinit és hagyjuk elfőni.
  8. Kezdjük hozzáadni a forró alaplevet kis adagonként, hogy a rizs nedves legyen, de sose legyen rajta túl sok folyadék. Mikor elfőtte a levet, adjunk hozzá megint egy keveset, Folyamatosan kevergessük. A rizs főjön meg, de ne főzzük túl, belül maradjon ici-picit roppanós. (Több mindentől függően, lehet, hogy ennél az alaplénél egy kicsit kevesebb is elég lesz, de az is lehet, hogy picit pótolnunk kell esetleg a végén.)
  9. Ahogy az alaplé végéhez kezdünk érni, kezdjünk forrósítani egy serpenyőt és süssük meg rajta a steakeket a vendégek, illetve a család ízlése szerinti készültségig.
  10. Vegyük ki a serpenyőből és pihentessük őket 3-4 percet. (Lehetőleg egy tálca fölé helyezett rácsra helyezzük, hogy szépen le tudjon csöpögni a szaft és a steakek ne ebben tocsogjanak.)
  11. Ugyanebben a forró serpenyőben süssük meg kicsit a félbe vágott koktél paradicsomokat a megmaradt olajon.
  12. Adjuk a lereszelt parmezánt és a gombát a szaftjával együtt a rizshez és jól keverjük el. Az izomrostokra merőlegesen szeleteljük fel a steakeket és tegyük a rizottóra. Díszítsük sült paradicsommal és frissen vágott petrezselyem zölddel.