Feltöltve:

Gombás rizottó hátszínnel

timer 40
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz2 evőkanál
Knorr Marhahúsleves-kocka1 darab
olíva olaj2 evőkanál
Knorr Házias Marhahús Levesalap2 darab
koktél paradicsom8 darab
zellerszár1 darab
rizottó rizs300 gramm
vegyes gomba250 gramm
hátszín4 szelet
száraz martini100 milliliter
kisebb hagyma1 darab

Gombás rizottó hátszínnel a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Morzsoljuk szét a marhahúsleves kockát és 2 evőkanál olíva olajjal keverjük simára. majd kenjük be vele a hátszín szeleteket. Tegyük félre felhasználásig.

2. lépés

Vágjuk a gombát cikkekre. Forrósítsunk föl egy széles és nehéz aljú lábast. Olvasszuk meg benne a margarint és pirítsuk meg rajta a gombát.

3. lépés

Közben aprítsuk föl a vöröshagymát és a fokhagymát. A zellert vágjuk föl kisebb kockákra.

4. lépés

Forraljunk föl 800 ml vizet, adjuk hozzá a levesalapokat és jól keverjük el.

5. lépés

Vegyük ki a lábasból a megpirult gombát. Adjunk még 2 evőkanál olíva olajat a megmaradt zsiradékhoz és enyhén pirítsuk meg rajta a hagymát, zellert és fokhagymát 2-3 perc alatt.

6. lépés

A pirítás végén tekerjük föl a lángot, adjuk hozzá a rizst. Folyamatosan kevergessük, hogy felforrósodjon a rizs, de ne piruljon meg.

7. lépés

Mikor elégé kifehéredtek a rizsszemek, vegyük lejjebb a lángot és adjuk hozzá a martinit és hagyjuk elfőni.

8. lépés

Kezdjük hozzáadni a forró alaplevet kis adagonként, hogy a rizs nedves legyen, de sose legyen rajta túl sok folyadék. Mikor elfőtte a levet, adjunk hozzá megint egy keveset, Folyamatosan kevergessük. A rizs főjön meg, de ne főzzük túl, belül maradjon ici-picit roppanós. (Több mindentől függően, lehet, hogy ennél az alaplénél egy kicsit kevesebb is elég lesz, de az is lehet, hogy picit pótolnunk kell esetleg a végén.)

9. lépés

Ahogy az alaplé végéhez kezdünk érni, kezdjünk forrósítani egy serpenyőt és süssük meg rajta a steakeket a vendégek, illetve a család ízlése szerinti készültségig.

10. lépés

Vegyük ki a serpenyőből és pihentessük őket 3-4 percet. (Lehetőleg egy tálca fölé helyezett rácsra helyezzük, hogy szépen le tudjon csöpögni a szaft és a steakek ne ebben tocsogjanak.)

11. lépés

Ugyanebben a forró serpenyőben süssük meg kicsit a félbe vágott koktél paradicsomokat a megmaradt olajon.

12. lépés

Adjuk a lereszelt parmezánt és a gombát a szaftjával együtt a rizshez és jól keverjük el. Az izomrostokra merőlegesen szeleteljük fel a steakeket és tegyük a rizottóra. Díszítsük sült paradicsommal és frissen vágott petrezselyem zölddel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem