Gombás rizottó
Gombás rizottó
  • timer35 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • szárított vargánya - 10 gramm
  • salotta hagyma - 2 darab
  • vegyes gomba - 250 gramm
  • petrezselyem zöld - 1 csokor
  • Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka - 1 darab
  • olíva olaj - 2 evőkanál
  • rizottó rizs - 250 gramm
  • fehér bor - 150 milliliter
  • parmezán sajt - 30 gramm
  • őrölt fehér bors - 1 csipetnyi

Elkészítés:

  1. Áztassuk be a szárított vargányát kézmeleg vízbe 20 percre. Közben hámozzuk meg és vágjuk finomra a salotta hagymát. Vágjuk apróra a petrezselyem zöldet. Vágjuk cikkekre a gombát és reszeljük le a sajtot. Végül szűrjük le és aprítsuk fel a szárított gombát. Oldjuk föl a petrezselymes tyúkhúsleves kockát 750 ml forró vízben. Tartsuk a levest forrón.
  2. Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy ek olíva olajat. Adjuk hozzá a vargányát és a salotta hagymát és pirítsuk pár percig közepes lángon. Majd adjuk hozzá a rizst és pirítsuk fehéredésig. Öntsük hozzá a bort és forraljuk fel. Közben kevergessük a rizst folyamatosan. Ezután merőkanalanként öntsük hozzá a levest, várjuk meg mindig, hogy elfője azt, csak ezután adjuk hozzá a következő kanállal. Ez kb. 20 percig tart. A kész rizottó krémes, de a rizsszemek belül enyhén roppanósak.
  3. Ezalatt pirítsuk meg a gombát nagy lángon egy ek olíva olajon 6-7 percig. Legvégül keverjük hozzá a rizshez a petrezselyem zölddel, a borssal és a parmezánnal együtt. Tálaljuk azonnal.