szárított vargánya | 10 gramm |
---|---|
salotta hagyma | 2 darab |
vegyes gomba | 250 gramm |
petrezselyem zöld | 1 csokor |
Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka | 1 darab |
olíva olaj | 2 evőkanál |
rizottó rizs | 250 gramm |
fehér bor | 150 milliliter |
parmezán sajt | 30 gramm |
őrölt fehér bors | 1 csipetnyi |
Gombás rizottó a Főételek kategóriában
Áztassuk be a szárított vargányát kézmeleg vízbe 20 percre. Közben hámozzuk meg és vágjuk finomra a salotta hagymát. Vágjuk apróra a petrezselyem zöldet. Vágjuk cikkekre a gombát és reszeljük le a sajtot. Végül szűrjük le és aprítsuk fel a szárított gombát. Oldjuk föl a petrezselymes tyúkhúsleves kockát 750 ml forró vízben. Tartsuk a levest forrón.
Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy ek olíva olajat. Adjuk hozzá a vargányát és a salotta hagymát és pirítsuk pár percig közepes lángon. Majd adjuk hozzá a rizst és pirítsuk fehéredésig. Öntsük hozzá a bort és forraljuk fel. Közben kevergessük a rizst folyamatosan. Ezután merőkanalanként öntsük hozzá a levest, várjuk meg mindig, hogy elfője azt, csak ezután adjuk hozzá a következő kanállal. Ez kb. 20 percig tart. A kész rizottó krémes, de a rizsszemek belül enyhén roppanósak.
Ezalatt pirítsuk meg a gombát nagy lángon egy ek olíva olajon 6-7 percig. Legvégül keverjük hozzá a rizshez a petrezselyem zölddel, a borssal és a parmezánnal együtt. Tálaljuk azonnal.