Feltöltve:

Gombás rizottó

timer 35
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

szárított vargánya10 gramm
salotta hagyma2 darab
vegyes gomba250 gramm
petrezselyem zöld1 csokor
Knorr Petrezselymes tyúkhúsleveskocka1 darab
olíva olaj2 evőkanál
rizottó rizs250 gramm
fehér bor150 milliliter
parmezán sajt30 gramm
őrölt fehér bors1 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Áztassuk be a szárított vargányát kézmeleg vízbe 20 percre. Közben hámozzuk meg és vágjuk finomra a salotta hagymát. Vágjuk apróra a petrezselyem zöldet. Vágjuk cikkekre a gombát és reszeljük le a sajtot. Végül szűrjük le és aprítsuk fel a szárított gombát. Oldjuk föl a petrezselymes tyúkhúsleves kockát 750 ml forró vízben. Tartsuk a levest forrón.

  2. 2. lépés

    Egy serpenyőben forrósítsunk fel egy ek olíva olajat. Adjuk hozzá a vargányát és a salotta hagymát és pirítsuk pár percig közepes lángon. Majd adjuk hozzá a rizst és pirítsuk fehéredésig. Öntsük hozzá a bort és forraljuk fel. Közben kevergessük a rizst folyamatosan. Ezután merőkanalanként öntsük hozzá a levest, várjuk meg mindig, hogy elfője azt, csak ezután adjuk hozzá a következő kanállal. Ez kb. 20 percig tart. A kész rizottó krémes, de a rizsszemek belül enyhén roppanósak.

  3. 3. lépés

    Ezalatt pirítsuk meg a gombát nagy lángon egy ek olíva olajon 6-7 percig. Legvégül keverjük hozzá a rizshez a petrezselyem zölddel, a borssal és a parmezánnal együtt. Tálaljuk azonnal.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Gombás rizottó

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0

Rántott laskagomba

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 2

Gombafasírt

timer 30"
mood Közepes
thumb_up 8