Feltöltve:

Gombás rizottó

timer 50
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 3

Hozzávalók

Rama Vajas Íz6 evőkanál
Knorr Tyúkhúsleveskocka3 darab
hagyma1 darab
gomba500 gramm
rizottó rizs250 gramm
száraz fehérbor100 milliliter
reszelt parmezán sajt150 gramm
rozmaring1 evőkanál

Gombás rizottó a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Forraljunk föl másfél liter vizet és oldjuk föl benne a leveskockákat. Majd vegyük le a lángot, de hagyjuk az alaplét forrón.

2. lépés

Közben aprítsuk fel a hagymát, a fokhagymát és a rozmaringot. Szeleteljük fel a gombát.
Egy széles aljú lábosban forrósítsunk föl 3 evőkanál margarint és finoman pirítsuk meg rajta a gombát. Majd vegyük ki a lábosból.

3. lépés

Olvasszuk föl a maradék margarint ugyanebben a lábosban és pirítsuk meg rajta a hagymát,a fokhagymát és a rozmaringot, míg a hagyma üveges nem lesz, kb. 5 perc alatt. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma és a rozmaring ne égjen meg!.

4. lépés

Adjuk hozzá a rizst és kevergetve pirítsuk szép fehérre. Öntsük hozzá a bort és főzzük el.

5. lépés

Apránként öntögessük hozzá a forró alaplevet, hagyjuk mindig, hogy a a rizs fölszívja azt, majd adjuk hozzá a következő merőkanállal és így tovább. Közben időnként kevergessük a rizst. Ez a folyamat kb. 25 percig tart.

6. lépés

A végén adjuk hozzá a megpirult gombát és a parmezán sajtot.Jól keverjük össze. Ízlés szerint tehetünk még bele sajtot. A jó rizottó szaftos, a rizsszemek pedig kívül krémesek, belül pedig enyhén roppanósak még.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem