Feltöltve:

Gombás pogácsa mártogatóssal

timer 25
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

maitake gomba250 gramm
sampinyonka gomba250 gramm
újhagyma3 darab
Fokhagyma2 gerezd
Olaj3 evőkanál
Tojás1 darab
zsemlemorzsa50 gramm
olasz fűszerkeverék2 evőkanál
1/2 evőkanál
Bors1 csipetnyi
joghurt (1,5% zsírtartalmú)​250 gramm
citromlé csepp
vízitorma50 gramm

Sütéshez

Sütési idő 15 perc

Elkészítés

1. lépés

Vágjuk fel kis kockákra a gombákat. Tisztítsuk meg az újhagymát és vágjuk karikákra. A fokhagymát hámozzuk meg és vágjuk apróra. A gombát, a hagymát és a fokhagymát 1 evőkanál olajban süssük addig, amíg a folyadék el nem párolog.

2. lépés

Tegyük a gomba keveréket egy tálba. Adjunk hozzá tojást, zsemlemorzsát, olasz fűszerkeveréket és sót. Ízlés szerint borsozzuk, majd jó alaposan keverjük össze. Összesen 12 pogácsát készítsünk, és a maradék forró olajban, oldalanként 5 percig süssük.

3. lépés

A mártogatóshoz keverjük össze a joghurtot pár csepp citromlével. Fűszerezzük sóval és borssal. A gomba pogácsákat tálaljuk a mártogatóssal és vízitorma körettel.

4. lépés

Séf tipp: Salátaágyon tálaljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 100"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 520"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 220"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem