Gombás paprikás halszeletek pékné burgonyával
Gombás paprikás halszeletek pékné burgonyával
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • vöröshagyma - 3 darab
  • burgonya - 1 kilogramm
  • olíva olaj - 1 dl
  • búzaliszt - 2 evőkanál
  • citrom - 1 darab
  • Knorr Halászlékocka - 2 darab
  • tengeri halfilé - 60 dekagramm
  • friss gomba - 20 dekagramm

Elkészítés:

  1. A halat befűszerezzük a KNORR Fokhagymás villámpáccal és amíg a burgonya sül pácoljuk.
  2. A burgonyákat megtisztítjuk, cikkre vágjuk, megsózzuk.
  3. Leöntjük olívaolajjal és sütőben megsütjük, 2 db cikkre vágott hagymával összeforgatva.
  4. A halszeleteket szintén olívaolajban sütjük meg.
  5. A visszamaradt zsiradékban lepirítjuk a cikkre vágott 1 db hagymát, majd a gombát.
  6. Felöntjük 4 dl vízzel és beletesszük a KNORR halászlékockákat is.
  7. Ha felforr, a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
  8. Tálaláskor a burgonyákat tányérra tesszük, a halszeleteket pedig meglocsoljuk a gombás mártással. Néhány cikk citromot is adhatunk hozzá.